Aantal leerlingen ingeschreven:

0

Aantal leerlingen ingeschreven:

#spreadtheword! 👉

Doe mee met de Grootste Online Escaperoom in het onderwijs!

Helpt jouw klas Nikki de eerste klimaatneutrale wereldreis op een zeilboot te maken? Gekoppeld aan digitale skills en bestaande vakken. Mogelijk om de les hybride te geven.

#spreadtheword!

Voor groep 7/8 van de basisschool en klas 1/2 van het voortgezet onderwijs

Een les van 45 minuten voor het VO en 60 minuten voor het PO

Gekoppeld aan de doorlopende leerlijn Digitale Geletterdheid

Gekoppeld aan Wetenschap en Techniek leerdoelen

Ontdek hoe tech kan helpen om klimaatverandering tegen te gaan

Tijdens de Dutch Technology Week van 31 mei tot 5 juni

Nederlandse tiener Nikki wil de eerste zijn die een klimaatneutrale wereldreis van 40.000 km op een zeilboot gaat maken. Dit wil zij bereiken met de hulp van duizenden jongeren van haar leeftijd: om de wereld rond te zeilen, moeten Nikki en haar team van helpers erachter komen hoe de boot in beweging te houden met groene energie en AI. Navigatie en communicatie kunnen lastig zijn zo ver van de kust, en dan is er altijd het risico van een storm. De nieuwste technologie, digitale tools en high tech food worden ingezet. Helpt jouw klas Nikki om haar missie te volbrengen?

Ga nu al aan de slag met
digitale vaardigheden en techniek!

Doorlopende leerlijn Digitale Geletterdheid

FutureNL heeft een leerlijn digitale vaardigheden ontwikkeld. Deze bestaat uit 4 pijlers, 23 domeinen, 400 leerdoelen en 221 Digi-doener lessen. Allemaal gratis!

Dé verbinder voor toekomst in technologie

Jet-Net & TechNet is een groot landelijk netwerk waarbinnen bedrijven en scholen samenwerken om meer jongeren bewust te laten kiezen voor een technische vervolgopleiding.


Make Tech Yours

MakeTechYours is een campagne om zoveel mogelijk mensen in Nederland enthousiast te maken over (een toekomst in) technologie.

Tijdens de Dutch Technology week (31 mei t/m 5 juni) gaan we met 100.000 leerlingen ontsnappen uit de grootste escaperoom van Nederland. Het wordt een spannende game waarbij leerlingen worden uitgedaagd om hun digitale vaardigheden in te zetten en tegelijkertijd kunnen ontdekken hoe technologie helpt bij klimaatverandering. Dit doen we op zowel het basis- als voortgezet onderwijs.

Tijdens de escaperoom-les ontdekken leerlingen hoe technologie kan bijdragen aan een betere wereld. Nikki heeft een missie: zij wil als eerste een klimaat neutrale zeiltocht om de wereld maken. Dit gaat haar alleen lukken met de inzet van technologie. Helpt jouw klas Nikki om haar missie te volbrengen?

Ben je leerkracht van een groep 7 of 8 op een basisschool? Ben je docent van een klas 1 of 2 in het voortgezet onderwijs? Meld je dan nu aan voor de grootste escaperoom van Nederland!

Deelnemers ontvangen in mei kosteloos een digitaal lespakket met handleiding. De les sluit aan bij de leerlijn digitale geletterdheid en de wetenschap en techniekleerdoelen. De voorbereidingstijd is maximaal 20 minuten, voorkennis van technologie is niet nodig!